Over Mij

Samen met Ineke Vergeer (boekinbinding.nl) werk ik op een mooi atelier op de haagweg in Breda. Naast het werken aan eigen projecten geven wij hier samen diverse workshops op het gebied van boekbinden. Zowel voor de beginner, als voor de meer ervaren boekbinder. Ik concentreer me daarbij met name op de creatieve bindingen. Deze bindingen zijn veelal in één dag te maken.

Mijn kennis heb ik opgedaan door het volgen van diverse workshops en één jaar Boekkunst aan de Academie Berchem in Antwerpen. En nog steeds leer ik wekelijks bij door vooral te doen. Een idee hebben, uitproberen, problemen oplossen. In Ineke heb ik een zeer ervaren werkpartner gevonden, met kennis van gedegen technieken.

Naast het boekbinden fotografeer ik. Zowel het maken van een mooi, goed portret als een min of meer abstracte foto hebben mijn aandacht. Ook hierbij speelt ontwikkeling een grote rol, steeds weer nieuwe ideeën die ik uitprobeer.

Kennis van het fotograferen heb ik opgedaan als hobby (bij CREA) tijdens mijn studie communicatiewetenschap in Amsterdam, later in Breda heb ik 3 jaar cursussen gevolgd bij de Nieuwe Veste. En meest recent, bij de School voor Fotografie (de fotografie opleiding) in Breda.

Het boekbinden gebruik ik voor het presenteren van mijn foto’s.

Zowel bij het boekbinden als in mijn foto’s, maak ik graag gebruik van naald en draad om ze te verbijzonderen.

Graag tot ziens, Liesbeth

DSC_3453-2

 

 

Foto & Boek